Nadat we hebben gedacht, beginnen we te vermelden: waarden, creativiteit, ondersteuning, zelfrealisatie, relaties, dromen, prestaties … maar er is niet genoeg iets in deze mooie lijsten. Iets heel eenvoudigs, aards.

De vraag is niet tevergeefs geformuleerd, niet ”dat https://geenerectie.com/erectiestoornissen-bij-mannen/ vult mijn leven met betekenis”, maar ”wat mij vult, mijn bestaan ​​van het leven”. We hebben het over vitaliteit – de algemene energie van het lichaam, waarvan de afwezigheid zo veel wordt gevoeld bij depressieve patiënten. Ik herinner me hoe de manifestatie van vitaliteit bij dieren beschreven door beschreven waarnemers.

“Ik zag hoe de jonge eland door het besneeuwde veld snelde, sprong, bukte met zijn hele lichaam, stopte om op adem te komen en begon toen helemaal opnieuw. We zagen ook de bizon, die, na gespeeld, op het ijs sprong en eroverheen gleed met tevreden loense … ”

’Panda werd door geluk geslagen. Ze oordelen vreugdevol, ze klom snel over de helling, duwde de stengels van bamboe onderweg, en draaide zich vervolgens om en rolde de hopen over, als een vrolijke zwart -witte bal. Ik rende terug – en rolde weer … ”

“Ik zag een jonge berggorilla, die hoog op een wijnstok klom om een ​​fruit als een pompoen te krijgen. Dit is wat ik hierover schreef: “Ze speelt met een vrucht, gooit hem heen en weer, vangt zijn handen en vangt de stengel met haar tanden, zodat de vrucht aan haar mond hangt, op twee benen staat en begint te somersay. Dan staat hij op, kneep nog steeds in zijn staart in zijn mond, en beukt het fruit met beide handen, die luide doffe geluiden extraheert. De volgende dag komt de Gorilla opnieuw naar dezelfde Liana met de voor de hand liggende bedoeling om nog een prachtig speelgoed voor zichzelf te krijgen ”.

Geen waarden, communicatie, zelfrealisatie. Eenvoudige dierlijke vreugde van zeer eenvoudige dingen, van het contact van het lichaam met deze dingen … en ik begrijp wat er soms niet genoeg in de antwoorden zijn.Gevuld leven is onmogelijk buiten het lichaam. Uit onze eenvoudige gevoelens. Je eigen bestaan ​​voelen is een van de belangrijkste taken van ons bewustzijn.

Ik inhaleer mijn leven. De geur van zomerstof genageld op de grond regen. De geur van herfstblaadjes. De geur van een nieuw, zojuist gekochte boek, en deze geur belooft me nieuwe indrukken van het boek. Lucht die naar ozon rook na een onweersbui of in de kou. De geur van koffie in de keuken op een saaie, vochtige herfstdag. De geur van stapels appels gedumpt binnenshuis. Rauwe geur van de kelder. De geur van PVA -lijm. De geur van geesten van het meisje. Gezouten zeewind. De geur van een vuur, brandend tarry brandhout. Vers gebakken brood … de geur van rauwe aarde. Gloednieuwe vilt -tippennen in de kindertijd..

Ik raak mijn leven op. Cellofanen vingers barsten onder de druk van vingers. Vaste tandvlees van de kleine dochter, die kietelen bijt op mijn neus of vinger. Heet zand op het strand verwarmen het koude been. De stenen verwarmd door de zon op het gezicht. Een zacht vrouwelijk lichaam dat kan worden samengedrukt en de tederheid en elasticiteit van het lichaam kan voelen. Snelle kat. Warme deken in een koele kamer na een douche. Ja, en de warme douche zelf in de herfst, wanneer er geen verwarming in het huis is. De palm aan het bladeren en het gras aanraken. De wind in het haar. Dochter’s kleine palm die de wijsvinger bedekt. Fietspedaal. Plasticine in de handen.

Ik hoor het leven. Het geluid van een zeer rustige, aanhankelijke branding in bijna complete kalmte. Kroon van sneeuw onder de voeten. Het zingen van een dochter of vrouw, die uit de volgende kamer komt, wanneer u zich bezighoudt met uw bedrijf en begrijpt dat dit zingen zo is. Het geluid van de bladeren onder de windstoten, pacifying en doen denken aan de eeuwigheid. Een vliegtuig rommelig ergens ver in de lucht. Wielen van wielen in de trein. Roerende mussen in het gebladerte. Komt uit nergens ”ku-ku” in een rustig bos. Favoriete nummer dat klinkt waar je het helemaal niet had verwacht. Kraak van vuur en gorgelen van water in een pot boven het vreugdevuur. Het gerommel van een naderende onweersbui. Ritselen van zich ontvouwende verpakkingen met een geschenk. Het geluid van auto’s die op een natte weg rijden. De stem van de dispatcher op de luchthaven die uw vlucht voor uw vlucht aankondigt.

Ik zie het leven. Delicate geelgroene bladeren op nat asfalt. Regenboog na een bloeiende onweersbui. Mooi meisje dat mijn blik ontmoette en glimlacht. Druppels water op rozen en bladeren, op de tent van tenten. De uitstraling van sterren en de Melkweg in de nachtelijke hemel. Briljante ijsricrows op een ijzige zonnige dag. Diepe herfsthemel en transparant licht verspreid in de waas. Felrode jas onder grijs-zwarte silhouetten. Schemering in de schaduw van ThunderCloud. Groen, gewoon bloeide bladeren, verlicht door stralen. Fel oranje champignons op een bruine boom. Nieuwjaarsspeelgoed in de doos. De lichten van de nachtstad.

Ik proef het leven. De smaak van wedstrijden. Zoete perzik met delicate pulp. Naalden en harsen … cedernoten … regenwater. Rose Hips brouwen in een kamp. De laatst overgebleven snoep op een lange campagne. IJs ijia. Metalen rooster in de kou. De smaak van een eenvoudig potlood.

Al deze en vele andere soortgelijke gevoelens vormen de basis, de basis van mijn leven. Als ik plotseling eenmaal hun smaak voor hen verlies, zal ik de kans verliezen, net als die dieren, om het leven te vieren-alles dat ”ingebouwd” over hen is, zal het punt verliezen. Daarom zal ik zeker de tijd vinden om een ​​paar seconden te vertragen in mijn leven die een paar seconden rennen en zien of zien-try-try-make, een adem van het leven. Je kunt het niet vullen zonder.

Wat vult je leven?

  • 5 meditaties voor zintuiglijke organen

Psychologieën nodigt uit

  • over het project
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Adverteren op de website
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Regels voor deelname aan wedstrijden

© 2006-2022 Netwerkeditie "Psychologie.RU – De officiële website van Psychologies Magazine (Psycholojis)", Shkulev Media Holding / Ooo ”SHKULEV Media Holding”.

Certificaat van registratie van de media EL Nr. FS77-82353, uitgegeven door de Federal Service voor toezicht op communicatie, informatietechnologieën en massacommunicatie (Roskomnadzor) 23.elf.2021.

Alle rechten voorbehouden. Elke reproductie van het sitemateriaal zonder de toestemming van het redactionele kantoor is verboden. 16+